Kinderen adoreren spaghetti! Het lekker, ze kunnen er leuk mee spelen (en knoeien) en het is ook makkelijk voor mama om te maken, eventueel in grotere porties. Maar het wordt wel erg saai als je elk weekend of met elk logeer- of verjaardagspartijtje weer die zelfde spaghetti te moeten maken. Dus, deze week kookt mama wel spaghetti voor de kids, maar dan net even anders! Geen gehakt, groente en tomatensaus, maar kip, paprika en pistachenootjes!
Spaghetti met kip, paprika en pistachenootjes
Hoofdgerecht voor 4 personen, 20 minuten bereidingstijd.
Ingrediënten:
– 2 gele paprika’s
– 400 gram spaghetti
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– Peper en zout
– 4 eetlepels pistachenoten
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels rode pesto
– 300 gram kipfilet
Kook de spaghetti met een snufje zout beetgaar. Snij de kipfilet in reepjes en bak deze 5 minuten met 1 fijngehakt knoflookteentje en rode ui. Voeg de in repen gesneden paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Meng het kip-mengsel met de spaghetti en voeg de rode pesto toe. Schep alles voorzichtig door elkaar. Breng de pasta op smaak met een beetje peper en zout en garneer het gerecht vervolgens met pistachenoten.
Bron: Leukerecepten.nl