Ken je dat gevoel? Dat je echt moet bewijzen tijdens de feestdagen aan familie en schoonfamilie? Het lijkt een soort wedstrijd om de lekkerste gerechten, hapjes, drankjes. Nou, met dit heerlijke toetje ga jij zeker winnen! Eet smakelijk!
Warm chocoladetaartje
Nagerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
– 2 eieren
– 25 gram suiker
– zout
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram boter
– 30 gram bloem
– poedersuiker
– beetje boter en bloem (voor het invetten en bestuiven)
Klop in een kom eieren en suiker schuimig, voeg er vervolgens de bloem en een snufje zout doorheen. Breek de chocolade in stukjes en doe dit samen met de boter in een pan of een ijzeren kom. Zet deze in een grotere pan met een kokend water en smelt zo de chocolade al roerend au-bain-marie. Haal vervolgens de pan uit het water en voeg het eiermengsel toe, roer alles tot een gladde massa zonder klontjes. Vet de schaaltjes of vormpjes in en bestuif deze met een beetje bloem. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes en zet deze in het midden van de oven. De chocoladetaartjes moeten ongeveer 12 minuten in de oven bakken, zodat de buitenkant lekker knapperig is, maar de inhoud van de taartjes smeuïg en warm blijft. Keer de schaaltjes om op bordjes en laat de taartjes er zachtjes uitglijden. Als laatste kan je de taartjes met poedersuiker bestrooien. Ze moeten wel direct geserveerd worden, dus hupakee, allemaal aan tafel!