Vorige week waren we nog pepernotentaart aan het bakken met de kids, nu bevinden we ons alweer volledig in de kerstsfeer. Zin om komende tijd een keer lekker te kokkerellen met de kids? Dan is dit een ideaal recept!
Kerstkoekjes: Chocolade Browniekoekjes
Ingrediënten:
– 85 gram cacaopoeder (goede kwaliteit)
– 400 gram suiker
– 125 ml pantaardige olie
– 4 eieren
– 2 eetlepels vanille-extract
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– halve theelepel zout
– 60 gram poedersuiker
In een middelgrote kom cacao, suiker (niet de poedersuiker!) en plantaardige olie mengen. De eieren er één voor één doorheen kloppen, en voeg vervolgens de vanille toe. Bloem, bakpoeder en zout vermengen en door de cacaomix roeren. Dek het deeg af en bewaar het minstens 4 uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180°C (of gasstand 4) en leg bakpapier op de bakplaten. Haal het deeg uit de koelkast en rol het tot balletjes van 2,5 centimeter. Rol alle balletjes door de poedersuiker en leg ze op de bakplaten. Bak de browniekoekjes 10 á 20 minuutjes in de oven en laat ze vervolgens afkoelen, eerst op de plaat en daarna op een bord of een rooster.
Bron: Allrecipes.nl