De jaarwisseling komt er weer aan! En dan blijft het elk jaar lastig, maken we nou appelflappen of oliebollen?! Met dit heerlijke recept hoef je niet meer te kiezen!
Oliebollen met appel
24 porties,
Ingrediënten
– 1 liter plantaardige olie om in te frituren
– 190 gram bloem
– 1 eetlepel suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– 160 ml melk
– 2 eieren, losgeklopt
– 1 eetlepel plantaardige olie
– 375 gram appels, geschild, zonder klokhuis en in kleine stukjes
– 200 gram kaneelsuiker
Verhit de olie in een frituurpan op 190 graden C. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Schenk de melk, eieren en olie erbij en mix door tot het goed gemengd is. Meng de stukjes appel er gelijkmatig door. Laat steeds een eetlepel vol beslag in de hete olie vallen en frituur ze oliebollen aan beide kanten goudbruin, in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte. Bak niet teveel oliebollen tegelijk, want dan worden ze niet goed gaar! Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Haal de oliebollen door de kaneelsuiker heen als ze nog warm zijn.