Het blijft elk jaar een heel gedoe, dat samenstellen van een volledig kerstdiner. En dan lust de één dat weer niet, de ander dat weer niet. Maar met deze heerlijke carpaccio zit je eigenlijk altijd goed met het voorgerecht!
Flinterdunne ossenhaas carpaccio
Voorgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 10 tot 20 minuten.
Ingrediënten:
– 200g carpaccio of flinterdunne plakjes ossehaas
– 1 zak gemengde sla
– 1 potje kappertjes
– 1 zakje pijnboompitten
– 1 zakje parmazaanse kaas
Voor de dressing:
– 2 eetlepels wijnazijn
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 uitgeperste knoflook
– 1 theelepel mosterd
– 2 theelepels mayonaise
– zout
– peper
Begin met het maken van de dressing, door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Snij de sla in dunne sliertjes en leg die in het midden van het bord. Leg daarover heen de plakjes carpaccio/ossenhaas. Giet daarover heen de dressing en strooi de kappertjes erover. Brand in een koekenpan de pijnboompitten tot ze lichtbruin en knapperig zijn, laat ze dan even afkoelen. Bestrooi vervolgens de carpaccio met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.