Ik ben Priscilla, 31 jaar, alleenstaande moeder van Bobbi Anaïs, 15 maanden. Wij wonen in Amsterdam samen met Bloem, onze Jack Russel/Shi Tzu. Ik ben met een vriendin een webshop gestart die (als alles volgens de planning verloopt) in januari online gaat, Stijlicoon!
Bob en ik hebben het ook ontdekt, een gezond leven met biologische producten. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik mijn leven om zou gooien door heel gezond te gaan eten had ik het niet kunnen geloven. Al ben ik nooit een slechte eter geweest maar van kaasplankjes en wijntjes word ik toch wel heel blij. Bob en ik ontbijten nu tegenwoordig met verse shakes en magere kwark met cruesli, gedroogde cranberries en chia zaad. Elke keer bedenk ik weer een andere variatie, zo heb ik ook amandelmelk met havermout en een beetje honing erdoorheen voor de smaak. Bob Loves it!
3 dagen in de week sport ik samen met Moon ( collega, vriendin, spiegelbeeld) 2 dagen naar het Amsterdamse Bos, de duizendmeterweg, dan rennen we ons rondje en dan hup trappen lopen. Steeds een trede overslaan. Of ik het zwaar vind? Einde van de trap kan je me opvegen en dan moet ik weer hetzelfde rondje terug rennen. De andere dag in de week doen we krachttraining met onze personal trainer Jane Krsticevic (te vinden op facebook en diverse sportsites zoals: www.personaltrainers.nl). Ik voel mij als herboren als ik zo een training heb gehad en ik merk dat het erg goed is voor mijn geest. Het maakt mijn hoofd leeg en het maakt mij een gelukkiger persoon.
Zo eet ik alleen nog maar speltbrood, speltcrackers , speltstokbrood en volkoren speltpasta. Vorige week maakte ik een kaasfondue maar uiteraard met speltstokbrood. Normaal voel ik mij dan slecht na 3 stokbroden maar met spelt is het veel luchtiger op mijn maag. Bob eet nu ook alleen maar speltbrood en ook speltpasta. Ze vind het heerlijk en merkt het verschil niet.
Zo heb ik vandaag een carrot cake gemaakt zonder suikers. Dan sta ik in de keuken en voel me dan een echte “moeke”. Sta ik dan mijn wortels te raspen, de walnoten te hakken en de rozijnen af te wegen op een keuken weegschaal. Maar ik word er gelukkig van en uiteindelijk Bob ook. Die weet straks niet beter dan gezond voedsel naar binnen te krijgen. Begrijpen jullie mij niet verkeerd, we eten ook wel eens ongezonde hapjes hoor! Maar een pizza bestellen zit er niet meer in en waarom? Omdat ik de pizza’s tegenwoordig zelf maak. Veel gezonder en ik bedenk zelf wat ik er op wil hebben. Uiteraard is de pizza bodem van spelt;) Ik moet wel eerlijk zeggen dat dit nieuwe groene leven mij een hoop geld kost. Maar op eten heb ik nog nooit bezuinigd en dat zal ik nu ook echt niet doen. Vanmiddag sta ik bij Ekoplaza om de ingrediënten voor mijn carrot cake te halen, moest ik 30 euro afrekenen. Mijn hart sloeg even over want hier zit nog niet eens mijn avondeten bij in. Ik mag toch hopen dat de smaak goed is en mijn cake niet verpest is.
De reden dat ik de cake heb gemaakt is omdat ik vannacht naar Parijs ga met Moon om inkopen te doen voor onze webshop. Wat hebben wij er een zin in. Tas vol met biologisch eten, sapjes zonder suiker, carrot cake, Whitney Houston, Beyonce en wij houden het wel uit 5 uur in de auto.
Bob is vandaag al naar haar vader gegaan omdat mijn wekker vannacht om 3 uur gaat. Ik vind het erg spannend en ben erg benieuwd wat voor leuke spullen wij kunnen inkopen. Ik hoop jullie volgende week meer te kunnen vertellen over onze roadtrip en over onze lancering van Stijlicoon…
Tot volgende week! Xoxo Priscilla