Pien (31), Bosschenaar, mama van Fien (4) en een relatie met Eric. Verzot op koken, eten en kookprogramma’s. Werkt parttime in de horeca en is eigenaresse van Snelkookpien; Fresh home cooking, afhaal & catering. Kan maar moeilijk stilzitten, haar dochtertje Fien heeft dit dan ook niet van een vreemde.
Homemade eierkoeken bakken @ FUN, FOOD & FRIENDS WEEKEND!
Afgelopen weekend zaten we heerlijk in een hutje op de hei: … pardon in een prachtig huisje in de bossen van Oost-Brabant. We mochten mee met vrienden en hun twee dochtertjes. Het was dan ook een grote verrassing waar we terecht zouden komen. Ter voorbereiding wilde ik wat leuks verzinnen om te doen met de meiden; naast lekker eten en spelletjes doen. Wat leuker is dan bakken en bbq’en!!
Zelf flatbread kneden voor op de bbq was een plakhit. Maar de topper was samen eierkoeken en cakejes bakken en versieren. Dank voor het lezen en zie onderstaand recept.
Liefs Pien
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Klop de eieren samen met de palmsuiker tot een dik mengsel, ongeveer 5 minuten.
3. Weeg in een aparte kom bloem, wijnbakpoeder, snufje kaneel en zout.
4. Voeg citroensap toe en spatel het meel door de eiermassa, maar niet te lang anders gaat alle lucht uit het beslag.
5. Verdeel over twee bakplaten op bakpapier, ongeveer 10 porties beslag. Zorg ervoor dat de hoopjes beslag ver genoeg verwijderd van elkaar liggen want ze lopen uit.
6. Bak de eierkoeken ongeveer 15 minuten goudbruin. Vooral niet te lang, dan drogen ze uit of ze verbranden.
7. Laat de koken afkoelen en harder worden op de bakplaat. Pas na het afkoelen in een trommel bewaren met folie tussen alle koeken i.v.m. plakken. Denk aan supermarkt eierkoeken, deze plakken altijd aan elkaar vast ;)!
Voor Fientje gebruik ik een halve eierkoek met verse aardbeien als 10uurtje.
Of leuk als traktatie met glazuur en smarties of versiering naar keuze van je hummeltje.
Next time: recept van Fien, haar lievelings diner en update verbouwing keuken!