Linda(28 jaar) mama van Julia (16 maanden) woont samen met haar vriend in het hartje van Den Bosch. In het dagelijks leven is Linda naast een hippe mama ook nog eens juffrouw van een klas vol kleutertjes. Linda maakt de meest hilarische dingen mee in haar kleuterklas. Dit deelt ze graag met jullie!
Heel Holland bakt… bananenbrood!
Bananenbrood is hot & happening. Het is populair. Mateloos. Iedereen eet het, althans zo lijkt het! Recepten zijn niet aan te slepen; met of zonder chocolade, noten, rozijnen en zelfs met kokos heb ik ze al voorbij zien komen. Tsja… dan kan ik niet achterblijven en dus doe ik schaamteloos mee. Al die variaties, dé liefde voor bananenbrood. Inmiddels weet ik waarom. Een bananenbroodje bakken is véél makkelijker dan me leek, kost minder tijd dan ik dacht, het is lekker én verantwoord. Super suf? Vast… maar laat mij maar een beetje aanrommelen in de keuken. Het water liep me in de mond bij het maken van het beslag en dan heb ik de geur door het huis nog niet eens genoemd; heerlijk!
Bereiding
Verwarm je oven voor op 175°C. Doe de bananen en eieren in een keukenmachine en mix tot je een glad mengsel hebt. (Zo simpel?… jep!) Giet dit in een kom en spatel daar het amandelmeel, bakpoeder, honing, kaneel en zout doorheen. Voeg de fijngehakte noten toe en roer om. Spray het cakeblik in met wat olie en schep het mengel in het cakeblik. Zet het bananenbrood in de oven en bak in zo’n 50 minuten gaar. Even checken met een prikker en anders nog 10 minuten terugzetten.
Na samen met Julia geproefd te hebben, heb ik mijn broodje in porties van twee ingevroren. Top als ontbijt of tussendoortje! Óók heel lekker als je ze van te voren nog even een tikje in de oven geeft!
ENJOY!