Spring rolls met gember- pindasaus
Ideaal voor bij dit warme weer: een lekkere, luchtige snack. Spring rolls zijn de gezonde versie van de oude vertrouwde loempia. Deze spring rolls kun je lekker uit het vuistje eten en meenemen voor onderweg. Het recept staat open voor variatie, je kunt er je eigen lievelingsgroeten aan toevoegen. Ook erg handig voor left-overs uit de koelkast! Hier zijn kleurrijke ingrediënten gebruikt, voor een regenboog effect.
Spring rolls
recept voor 8 porties
Ingrediënten:
– 7-8 rijstvellen
– 1 rode biet
– 1 gele en 1 rode paprika
– 1 handvol worteltjes
– 1 mango
– 1 bosje verse munt
Optioneel: Wanneer je de spring rolls wat extra voedzaam wil maken, kun je er 1 kopje gekookte quinoa aan toevoegen.
Gember- Pindasaus
Je kunt er voor kiezen om kant en klare pindasaus te gebruiken (de toko heeft lekkere), maar om het extra speciaal te maken is deze gember- pindasaus een aanrader.
Ingrediëten:
– 1/2 kopje pindakaas
– 1 1/2 eetlepel sojasaus
– 2-3 eetlepels bruine suiker
– sap van 1/2 limoen
– 1/2 eetlepel chilisaus
– 1 eetlepel verse geraspte gember
1. Maak de groenten alvast klaar om ze dadelijk in de rijstvellen te rollen. Snij ze in dunne reepjes, ongeveer zo lang als de spring rolls op de foto, en zet ze daarna in de koelkast.
2. Breng een pannetje met 3 kopjes water aan de kook. Haal dan het pannetje van het vuur om het water een beetje af te laten koelen.
3. Maak de pindasaus klaar door alle ingrediënten in een schaal te doen en ze door elkaar te kloppen. Voeg tijdens het kloppen steeds een eetlepel heet water toe, tot de gewenste dikte is bereikt. Zet de pindasaus apart.
4. Doe het hete water (dat gekookt heeft) in een diep bord. Week een rijstvel in het water voor 10-20 seconden. Pas op dat je het rijstvel er niet te lang in laat liggen, dan wordt deze moeilijk om te rollen.
5. Leg het zachte rijstvel op een geschikte ondergrond, bijvoorbeeld een houten plank. Nu is het tijd om het rijstvel te vullen met de groenten! Rol het rijstvel dicht door eerst de onderkant, en dan de zijkant te vouwen. Daarna rol je het hele rijstvel om hem extra goed dicht te plakken. Leg de spring roll op een bord met en handdoekje erover om ze vers te houden.
6. Herhaal dit proces ongeveer 7-8 keer. Serveer de spring rolls met de pindasaus!
7. Heb je een paar spring rolls over? Deze kun je nog een paar dagen bewaren in de diepvries. Ook handig om te van te voren te maken dan heb je een kant een klare snack voor een paar dagen.