Jet is mama van Jynn (2) en Otis (7 maanden) en heeft een relatie met Karim. Jet is verantwoordelijk voor het projectmanagement, de marketing en communicatie van een groep jongerenambassadeurs. Naast het combineren van haar gezin en werk vindt Jet het erg leuk zich bezig te houden met het stylen van interieurs en dan met name baby en kinderkamers inrichten is echt haar passie. Het praktische en veilige in deze ruimtes combineren met rust en gezelligheid vindt Jet vooral een leuke uitdaging! Van Jet kun je op Blijvankinderen blogs boordevol herkenbare mama situaties verwachten!
Een maand geleden was het zover! Joepie! Otis was 6 maanden en dat betekende dat hij “mocht” gaan beginnen met vast voedsel. Introduceren dus van fruithapjes, groentenhapjes en verantwoorde tussendoortjes. Ik was erg blij dat onze kleine jongen eindelijk ook eens wat anders kon gaan proeven dan die flessen melk. Hij keek namelijk al zeker drie weken het eten uit mijn mond en ook weigerde hij regelmatig zijn flessen alsof hij wilde zeggen: “bekijk het lekker met die troep”. Het was dus hoogste tijd!
Ik had verwacht dat wij die overgang naar vast voedsel bij een tweede kind gewoon even zouden doen. Gewoon wat flessen schrappen en in plaats daarvan pap, brood en andere lekkernijen toevoegen voor onze kleine man. Maar ik moet toegeven dat ik toch even een weekje nodig had om die omschakeling te maken. Tot voor kort hadden we namelijk een soort vast dagritme van onze maaltijden en die van onze dochter. Tussen onze “gangen” door gaven wij dan onze kleinste zijn flesjes en dat planden wij dan altijd een beetje om onze maaltijden heen. Op die manier kon iedereen een beetje in rust en op tijd eten. Ook eet onze kleine peuter met de pot mee, wel zo makkelijk. Maar nu meneer ook echte maaltijden mocht gaan eten moest dat dagritme natuurlijk op de schop en ging ik op zoek naar een nieuw ritme waarbij wij zoveel mogelijk tegelijk zouden kunnen eten. Daar komt nog bij dat ik wat de voeding van mijn kids betreft een echte gezondheidsfreak ben en er altijd naar streef alles lekker vers te maken. Een potje dus het liefst alleen in noodgevallen.
Ik moest echt weer even heel hard nadenken hoe ik dat destijds met onze dochter ook alweer deed. Alsof het echt jaren geleden was. Heel raar hoe snel je dat allemaal weer vergeet. Maar na wat rommelen in de keukenkastjes en zoeken in de boekenkast had ik mijn “gear” voor de komende tijd weer bij elkaar verzameld: het boek “Opperdepop” en onze “Babycook”, waarmee je alle groenten en fruit kan stomen en erna direct kan pureren tot de gewenste dikte. Ik was er weer helemaal klaar voor en zou onze jongen eens kennis laten maken met de “echte culinaire wereld”. De afgelopen weken ben ik dan ook lekker los gegaan in de keuken en ik zit er alweer helemaal in. Ik vind het dan ook een echte uitdaging om hem elke dag iets lekkers voor te schotelen. Ik struin daarvoor heel internet af en gebruik veelvuldig ons Opperdepop boek. Een boek dat ik iedereen met kleine kinderen echt kan aanraden. Wat staan daar leuke recepten in zeg! Ook leuke combinaties en variatietips zodat je als gezin allemaal hetzelfde kunt eten met hier en daar wat aanpassingen voor de allerkleinsten. Wat ook erg handig is aan het boek is dat er precies in staat hoeveel je nodig hebt om ook een paar porties van je gerecht te kunnen invriezen. Een goed alternatief voor gebruik op de dagen dat er weinig tijd is om vers te maken. Onze vriezer ligt alweer helemaal vol met volle invriesbakjes met labels waarop precies staat wat erin zit en voor welk kindje het is, wel zo makkelijk!
Alle inspanningen in de keuken werpen in ieder geval zijn vruchten af: wij hebben een super tevreden mannetje aan tafel zitten, die elke dag bijna uit zijn kinderstoel springt van enthousiasme. Hij vindt alles lekker en blijkt een super goede eter! Daar doe je het toch voor?!
Tot volgende week!