Terugblikkend op de feestdagen moeten wij eerlijk toegeven dat we wel iets te veel hebben gegeten (klein beetje maar hoor ; ) ). Het kan dus echt geen kwaad om vandaag even wat minder heftig te eten en dit recept is dan ook ideaal! Het is gezond en vult ook nog eens erg goed. Wij gaan het uitproberen, jullie ook?
Pompoenrisotto met champignons
Hoofdgerecht voor 4 tot 5 personen, 70 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
– 1 hokkaido of flespompoen
– 400 gram kastanjechampignons, in plakjes
– Paar blaadjes salie
– 2 teentjes knoflook
– 3 eetlepels olijfolie
– Snufje zwarte peper
– 400 gram risotto
– 1 theelepel tijm
– 1 ui
– 2 blokjes kippenbouillon
– 4 eetlepels pompoenpitten
– 100 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
– 50 g boter
– Scheut witte wijn
– 2 bosuien
Verwarm de oven op 180 graden. Was de pompoen en snijd met een scherp met doormidden. Verwijder de pitten en snijd de rast van het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes pompoen in een grote ovenschaal of schep ze op een bakplaat. Hak de salie fijn en meng deze met 2 eetlepels olijfolie door de pompoen. Zet de pompoen ongeveer 25 min in de oven.