Het blijft lastig, er voor zorgen dat de kids genoeg groentjes binnenkrijgen, zonder dat ze beginnen te mopperen – lees schreeuwen – dat het eten niet lekker is. Het liefste eten ze elke dag vissticks, pizza of spaghetti. Maar mama’s, we kunnen ook een beetje vals spelen! Met deze spaghetti van courgette, geserveerd met tonijn en kip, zorg je ervoor dat de kids genoeg goede voedingsstoffen binnen krijgen, en ze mogen ook nog eens hun geliefde spaghetti eten! Onderstaand recept is ook lekker voor papa en mama, als ze een keer een avondje voor zichzelf hebben.
Spaghetti van courgette met tonijn en kip
Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten:
– 1 Grote courgette (gebruik een dunschiller om spaghetti te maken)
– 150 gram kip
– 150 gram tonijn
– 2 eetlepels olijfolie
– een paar blaadjes verse basilicum (fijn gesneden)
– 1 theelepel gember
– Zeezout
– 1 theelepel rode paprika (poeder)
Maak spaghetti van de courgette (gebruik een julienne dunschiller om de spaghetti te maken) en snijd de kip in blokjes. Meng olijfolie, gember, zeezout, rode paprika, basilicum in een kom en voeg de kip toe aan dit mengsel. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kip goudbruin. Voeg vervolgens de gebakken kip, de courgette spaghetti en tonijn toe in de kom met het mengsel en roer dit goed. Dit gerecht is het lekkerste als je het koud serveert.
Bron: Paleorecepten.nl