Tja, spruitjes. Niet iedereens favoriet. Toch blijkt uit onderzoek dat het eten van spruitjes de vruchtbaarheid van een vrouw vergroot en de kans op miskramen juist verkleint. Dan toch maar spruitjes eten! Met dit originele en lekkere recept is dat helemaal niet zo erg!
Spruitjes met rauwe ham en amandelen
Bijgerecht voor vier personen, 25 minuten bereidingstijd.
Ingrediënten
– 300 gram spruitjes (bijgesneden)
– 2,5 eetlepel olijfolie
– 6 plakjes rauwe ham (100 gram)
– 50 gram amandelschaafsel
– 1 eetlepel citroensap
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook in een pannetje met kokend water de spruitjes 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet ze af, snijd ze doormidden en doe ze in een schaal. Verhit intussen 2 theelepels olie in een kleine koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de plakjes ham knapperig. Breek ze in stukjes. Rooster het amandelschaafsel op een bakplaat in 5 tot 10 minuten goudbruin. Sprenkel de resterende olie en het citroensap over de spruitjes en schep ze om. Strooi de ham en het amandelschaafsel erover.
Bron: Allrecipes.nl