Pien(31), Bosschenaar, mama van Fien (4) en een relatie met Eric. Verzot op koken, eten en kookprogramma’s. Werkt parttime in de horeca en is eigenaresse van Snelkookpien; Fresh home cooking, afhaal & catering. Kan maar moeilijk stilzitten, haar dochtertje Fien heeft dit dan ook niet van een vreemde.
Verjaardag
Fientje is het hele jaar door bezig met haar verjaardag; althans ze voelt zich graag iedere dag jarig…
Bij een verjaardag hoort voor ons het thema bakken, vindt het dan ook wel slim van haar om dit onderwerp dagelijks aan te halen met een snelkokende moeder Pien. Zo kreeg Fien (28-04-2010) een week geleden een verlaat verjaardags cadeau van een lieve vriendin en haar dochter. Een werkelijk te gekke ouderwetse schort (Julia Child style) en koksmuts:handmade in Italy met de tekst Chef Fien :D. Maar zo had ik ook een te gek verjaardagscadeau gekregen van mijn 3 zussen: een 8 delige thema kookworkshop bij de Librije, Zwolle. Afgelopen donderdag was het HELAAS alweer onze laatste les. Ik keek iedere maand uit naar het koken, het leren van nieuwe technieken, gastspreker en de gezelligheid. Gevraagd werd aan ons wat willen jullie graag de laatste les doen; ‘wedstrijdje’ a la masterchef zeiden we tegelijkertijd. En zo geschiedde. Een werkbank vol lekkers en koken maar. Onder leiding van de chef en met een- of tweetal ingrediënten die je toegewezen kreeg. MOI: Coquille in schelp en langoustines Het resultaat: Tartaar van coquilles, fijne guacemole, gebakken langoustine en zoetzure daikon
Maar nu, regelmatig proberen Fientje en ik dus een leuke traktatie te verzinnen voor ‘haar verjaardag’. Ik zal jullie niet belasten met het speculaas huis voor haar 4e verjaardag maar wel met Chocolade aardbeien ‘pops’!
Bereiding:
*Snijd van de aardbeien het kroontje af
*Leg de aardbeiden op een bordje en leg ze 20 a 30 min in de vriezer
* Smelt de choco galletjes au bain-marie, chocolade en poedersuiker in een kommetje op een pannetje kokend water en laat al roerend smelten
*Zet het vuur uit maar laat het kommetje erin staan
*Strooi je crispies of spikkels in een ondie bakje
*Prik nu een (bevroren) aardbei aan het stokje en haal door het chocolade mengesel maar zo dat er ook chocolade aan het stokje zit. Laat het glazuur wat afdruipen door het stokje rond te draaien
* Haal de lolly door de spikkels of crispies…. Prik dan in een halve appel of meloen met daarover aluminium folie
* Serveer meteen of leg ze op/ of om en om huishoud folie in een bewaarbak in de koelkast HAPPY BIRTHDAY.
Liefs Pien