Pien (31), Bosschenaar, mama van Fien (4) en een relatie met Eric. Verzot op koken, eten en kookprogramma’s. Werkt parttime in de horeca en is eigenaresse van Snelkookpien; Fresh home cooking, afhaal & catering. Kan maar moeilijk stilzitten, haar dochtertje Fien heeft dit dan ook niet van een vreemde.
Glamperen
Na mijn klaagzang in de vorige blog over de wel 6 weken durende zomervakantie zijn we zowaar al beland in de laatste week. Voor ons als gezin een vakantieweek @opa Ricus huisje zoals Fien het noemt. Even zonder Snelkookpien geluk/druk.
Na een fijne werkdag en Snelkookpien week is het tijd om spullen te pakken, daar was ik door alle werkzaamheden nog niet aan toegekomen. Fien staat al klaar met haar koffertje inclusief de bakset van Rosti Mepal, want ja gebakken zal er worden. Mede door het bloggen voor Mama Glossy en het vele koken ben ik er achter gekomen dat ik fan ben van Rosti Mepal. Vooral de bakset van Rosti Mepal is super handig en gebruik ik dagelijks. Check maar eens het merk van de broodtrommel en beker van je kids, ik weet zeker dat ze van Rosti Mepal zijn #de beste anti lek producten!!
Ik moet mijn inpak tempo versnellen want Fien is unstoppable: “mama gaan we nu?” Onze Family Car is volgeladen; denkende alles bij te hebben om een week door te komen besef ik me bij aankomst dat ik niet eens een jas voor mezelf meegenomen heb.
Na twee dagen arriveert opa Ricus, hij komt glamperen in zijn eigen huisje. Dit houdt in dat hij in zijn eigen tent wil slapen. “Even oefenen”, zegt hij. Fien staat te popelen om zijn tent op te zetten. We drinken een kopje koffie en ze gaan aan de slag. Mijn stoere vader (68) slaapt in een TENT…
Na een middag moerbeien plukken bij oom Marinus in de tuin, klimmen in de meest fantastische klimboom ever, strand, nieuwe haring eten, een potje Yathzee is het tijd om tussen de buien door opa te verrassen: Fientje en ik bakken samen een BANANENBROOD.
Bereiding:
1. Meng de bananen samen met de dadels in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
2. Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
3. Klop in een andere kom (Rosti Mepal beslag kom gebruik ik hiervoor) de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree.
4. Voeg het amandel- havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
5. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
6. Giet dit mengsel in je ingevette (kokosolie of bakspray) cakevorm en zet in de oven.
7. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af (oven op 175 graden). Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
8. Check of je bananenbrood gaar is door er met een prikker in te prikken. Is deze ‘schoon’ dan is je brood gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.
TIP van Snelkookpien: mocht je dit niet in twee dagen op krijgen, portioneer en vries plakken in!
“See you in two week” Liefs Pien