Blijvankinderen is op zoek gegaan naar een lekker hapje voor oud en nieuw! wat dacht je van Bananen beignets!! Weer iets anders dan de appel variant! Zet je kokmuts op en bakken maar!
Ingrediënten
250 gr. Bloem
1/3 flesje bruin bier (de alcohol verdampt door de hitte)
10 grote rijpe bananen
Snufje zout
Bus poedersuiker
Benodigdheden
Frituurpan met nieuw vet
Schilmesje
Beslagkom
Staafmixer
Schuimspaan
Bord met keukenpapier
Serveerschaal
Bereiding
Maak in de beslagkom een dik beslag van het bloem met het bier en het zout.
Verwarm de frituurpan op tot 180°C
Pel de bananen en snijd elke banaan in de lengte doormidden en verdeel daarna elke helft in drie gelijke stukken.
Dompel de stukken in het beslag en bak ze daarna in de kokende olie tot ze lichtbruin geworden zijn.
Haal de bananen beignets met de schuimspaan uit de olie laat ze even uitlekken boven de frituurpan en leg ze daarna op het bord met keukenpapier.
Zodra het vet er genoeg uitgetrokken is kunnen jullie de bananen beignets op de serveerschaal leggen.
Bestrooi de bananen beignets met poedersuiker en jullie Oudejaarsavond traktatie is klaar!