Pien(31), Bosschenaar, mama van Fien (4) en een relatie met Eric. Verzot op koken, eten en kookprogramma’s. Werkt parttime in de horeca en is eigenaresse van Snelkookpien; Fresh home cooking, afhaal & catering. Kan maar moeilijk stilzitten, haar dochtertje Fien heeft dit dan ook niet van een vreemde.
Herfsttijd
Ik hou ervan. De bladeren vallen van de bomen, strak blauwe hemel en de kaarsen nog eerder aan dan we al deden! Fientje ging vorige week het kabouterpad lopen met haar klas in het bos. De dag ervoor was het dus zo’n dag waar ik het net over had: een strakblauwe hemel en een herfstzonnetje. ’s Avonds laat krijg ik een mailtje van de klassenouders; denk eraan trek je kind(eren) regenlaarsjes en een regenjas aan:.. OEPS ik kijk dus echt te weinig naar Piet Paulusma……… En zo stapten Fientje en ik de volgende morgen op een heerlijke miezerige herfstdag op de fiets Fien gehuld in een ‘fake fur bont’ jasje en haar leren uggs…. Er werd dan ook wat apart naar haar gekeken waarop een andere moeder luid aan me vroeg: Welke maat heeft Fien, zal ik eventjes regenlaarzen voor haar halen? Is niet nodig hoor; antwoord Fien, zo gaan we altijd naar het bos! De leuke regenlaarsjes waren al iets te snel uitverkocht in haar maat, weer wat geleerd aangezien je er voor een winterjas in de zomer al aan moet denken. Maar een aantal weken , zeg maar twee maanden geleden werden we in meerdere supermarkten en warenhuizen al geconfronteerd met allerlei producten zoals pepernoten en taai taai. Het pepernoten bakseizoen is bij ons afgelopen weekend gestart. Het is zover de Sint komt as zaterdag naar Nederland; ik hoop dan ook dat ik niemand tegen het hoofd stoot met ons recept.
Bereiding:
– Meng het speltmeel, speculaaskruiden, en wijnsteenzuur/bakpoeder en palmsuiker in een kom en meng dit goed
– Meng dan de gesmolten kokosolie en melk toe aan het mengsel en kneed dit tot een geheel
– Maak kleine balletjes en leg ze op de bakplaat druk dit iets aan
– Plaats de bakplaat na elkaar in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar, ik check altijd bij 20 min… Laat de pepernoten op het aanrecht liggen met het bakpapier en ze zullen binnen 15 min afgekoeld en knapperig zijn geworden.